Winterparel Kappl uit schaduw grote broer Ischgl

0

Kappl, een dorp in het Paznauntal, een winter parel omringd door een imposante bergwereld. Wat met name heel vaak wordt gezegd, is dat je als gevorderde naar Ischgl kunt. Voor meer uitdaging naar ischgl moet, voor de apres-ski naar Ischgl moet. Maar dat is gewoon echt niet waar. Ok, voor grote dag tours is Kappl net iets te klein, maar als dat het is..

De reden is met name dat het gebied Kappl zich echt wel losgewrongen heeft van grote broer Ischgl. Natuurlijk is er altijd baas boven baas en in dit geval is Ischgl dat ook wel natuurlijk met zijn 238 km aan pisten. Kappl heeft bijvoorbeeld maar 42km aan pisten. Deze zijn wel enorm gevarieerd. En wat met name heel fijn is, is dat er amper vlakke stukken te vinden zijn. Het is een rustig dorpje en met name alles aanwezig voor een geweldige gezinsvakantie. Het dorp bestaat uit wijken die tegen de berg zijn gebouwd wat het allemaal wat idyllisch maakt.

opening skigebied 18 december 2020

Mocht je overdag nog niet genoeg sneeuw gezien hebben kun je altijd nog even ouderwets als een kind gaan sleeën van de 6km lange afdaling. Wat ook overigens iedere dinsdag avond kan van 19:00-22:00uur op een verlichte baan.
Toerskiën.
Het toerskiën (offpiste) is steeds meer in opmars. Kappl speelt hier goed op in door begeleide tours aan te bieden voor iedereen die het echte toerskiën eens wil ervaren. “klimmend” omhoog, langs paden en sneeuwvelden die je anders nooit ziet en voldaan naar beneden glijden.
Het klopt inderdaad wat je leest op review websites dat er kwa echte Oostenrijkse Apres-ski niet heel veel te doen is. Een borrel na het skiën kan altijd en onderaan de dalafdaling is een gezellige tent waar je wat kunt drinken en een dansje doen. Wanneer je een beetje later in seizoen gaat schijnt hier ook heerlijk het zonnetje in je snoet.

De pistes zijn glooiend en over het algemeen voor iedere klasse wintersporter goed te doen. Ook de restaurants zijn prima in orde en een skipas heb je voor 5 dagen van rond de 200 euro. Off-piste mogelijkheden zijn er zat in Kappl, dus lekker een dagje of een weekje poederen kan hier uitstekend.

Met een zeer uitgebreid kinderland op een mooie vlakke helling kun je de kids met een gerust hart achterlaten. Ook een opvang is hier geregeld voor de allerkleinste en wanneer je onderstaande afbeelding ziet en video weet je dat hier niets aan gelogen is.

Het skigebied Kappl heeft alles in huis voor een heerlijke wintersport met een groep of gezin met kinderen. je hoeft echt niet naar het grote Ischgl om een heerlijke week te hebben met alles erop en eraan. De rust en de hele bergketen die om Kappl heen ligt, maakt het een bijzonder mooie bestemming om heen te gaan.

Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties