Oostenrijk tot 7 januari dicht voor toeristen

0

Er gingen al een tijdje geruchten rond over sluiting van de skigebieden. De Europese Unie pleitte voor een algehele sluiting van alle skigebieden in Europa. Echter was het nog onduidelijk wat Oostenrijk hiermee zou doen. Tijdens de persconferentie gistermiddag maakten ze bekend hoe de maatregelen voor o.a. wintersport en toerisme er in de kerstvakantie uit zullen zien.

Een paar weken geleden maakte minister president Rutte al bekend dat er voor alle Nederlanders een  negatief reisadvies naar het buitenland zal gelden tot half januari, dus is er geen wintersport mogelijk. Dit advies is nog steeds geldig voor alle Nederlanders. Hiernaast komen de wintersportlanden nu zelf ook met nieuwe maatregelen.

Zo heeft Frankrijk vorige week al besloten dat alle skiliften en overige wintersportvoorzieningen tijdens de kerstvakantie dicht zullen blijven. Wandelen om een luchtje te scheppen is hier wel nog mogelijk. Italië en Duitsland willen alle wintersportvoorzieningen dicht houden tijdens de kerstvakantie, maar of dit ook gaat gebeuren is nog niet bekend. Zwitserland laat weten vooralsnog open te willen blijven.

Gistermiddag kwam ook Oostenrijk met haar nieuwe maatregelen voor de kerstvakantie. In de persconferentie over deze maatregelen werden een aantal versoepelingen aangekondigd, maar wat betreft de wintersport werd er niet veel positiefs voorspeld. Zo zullen de volgende regels gaan gelden:
– Alle hotels, restaurants en toeristische voorzieningen zullen tot 7 januari gesloten blijven.
– De skiliften zullen 24 december wel openen, maar kunnen dan dus alleen door de lokale mensen gebruikt worden.
– Als laatste worden de quarantaine maatregelen aangescherpt. Iedereen uit het buitenland moet 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Oostenrijk.

 

Een kerst met witte bergtoppen zit er dit jaar helaas niet in, maar we hopen dat we er na half januari des te meer van kunnen genieten. Wij kunnen niet wachten tot we weer onbezorgd in de sneeuw kunnen staan!

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties