Het skiseizoen in Italië is al na twee dagen voorbij!

0
foto: neveitalia

Als onderdeel van de nieuwe beperkende maatregelen om de coronavirus-epidemie in te dammen, heeft Italië besloten zijn skipistes te sluiten. Alleen professionele skiërs mogen in de skigebieden trainen. “Afgezien van nationale competities zullen de skifaciliteiten in Italië gesloten blijven. In november gaat niet geskiët worden in Italië ”, aldus de Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, volgens de media. Het bergtoerisme maakt zich zorgen over het winterseizoen.

Hopen op onderhandelingen.

Weken voor de start van het wintersportseizoen waren exploitanten van de skigebieden op zoek naar manieren om skiplezier te bieden dat ondanks de coronapandemie zo ongestoord mogelijk was door de regelgeving. Maar de nieuwe overheidsregeling met aanvullende beschermingsmaatregelen dwarsboomde hen. “De sluiting van de skigebieden is een dramatische aanval op de berggebieden”, bekritiseerde Luigi Bertschy, vice-president van het Alpengebied Valle d’Aosta aan de Franse grens. De exploitanten van de skigebieden hopen nu op onderhandelingen tussen de regio’s en de overheid om het kabinet te bewegen om de skipistes te heropenen.

Het skiseizoen in Noord-Italië is pas zaterdag begonnen. In het bergdorp Breuil Cervinia hebben ongeveer 2000 mensen mogen skiën. Reeds op zaterdag vormden er rijen voor de kassa bij de ingang van de goed besneeuwde skipistes, wat na de pandemie een discussie op gang bracht over mogelijke gevaren voor de openbare veiligheid. Ski- en stoeltjesliften draaien op 100 procent van hun capaciteit.

“Zware KLAP!”

“De nieuwe beperkingen die de regering oplegt, zijn een zware klap voor het toerisme in de berggebieden. Na een zomer waarin we de verliezen van de eerste lockdown in het voorjaar gedeeltelijk konden beheersen, moeten we nu weer sluiten ”, klaagde Filippo Gerard, voorzitter van de Hoteliers Association in de Valle d’Aosta.

In de strijd tegen het snel toenemende aantal besmettingen heeft Italië besloten het openbare leven verder in te perken. Vanaf deze maandag moeten bars en restaurants om 18.00 uur sluiten. Bioscopen, theaters, arcades, clubs, openbare sportfaciliteiten en zwembaden worden volledig gesloten. Italianen worden aangespoord om indien mogelijk niet de deur uit te gaan en het contact met mensen buiten hun eigen familie thuis te beperken. De maatregelen gelden in eerste instantie tot 24 november. (APA)

Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties