Grote opwinding over skivideo uit Oostenrijk

0

grote opwinding over skivideo uit Oostenrijk

Het skiseizoen in het Oostenrijkse Tirol is begonnen. Nieuwe hygiëne-concepten moeten voorkomen dat een tweede voorval zoals op Ischgl plaatsvindt.

Maar foto’s laten zien dat deze concepten op veel plaatsen nog slecht werken. Op Twitter circuleren foto’s en video’s van afgelopen weekend. De skiërs staan ​​in lange rijen, sommigen zonder masker. Bijvoorbeeld op de Hintertux en Kaunertaler gletsjers midden in het Tiroolse risicogebied.

Skigebieden in Oostenrijk: “MaskenPflicht”  worden soms compleet genegeerd.

De reacties op Twitter zijn hard: “En de rest van ons moeten onderduiken zodat dit door kan gaan? Is iedereen gek geworden? ”, Vraagt ​​een twitteraar. Een ander schrijft: “Als dit actueel is, dan zijn ze allemaal dom en gevaarlijk voor het publiek.” Een andere mening: “Absoluut niets geleerd van Ischgl. krankzinnig. ”

Zal de Ischgl-hotspot zich herhalen?

Hebben de verantwoordelijken echt niets geleerd van de Corona-hotspot Ischgl? Ja, beweren ze. Het mondkapjesplicht wordt strikt gecontroleerd. Het dalstation wordt continu geventileerd. Als de menigte te hoog is, worden de rijen om het gebouw geleid. Slechts 70 personen in plaats van de toegestane 80 mensen zouden in de gondels worden toegelaten.

De verantwoordelijken zijn verrast door de aanval

De perswoordvoerder van de Kaunertaler Bahn geeft ook toe : “Dit is een nieuwe situatie. We zijn aan het leren. ”Afgelopen zondag waren we verrast. 1500 mensen, hoewel de meeste Duitsers niet kwamen vanwege de reiswaarschuwing bestond deze enorme groep uit meer dan 90% Duits sprekende toeristen.

De politie moest al aantreden

En het gaat ook om de persoonlijke verantwoordelijkheid van mensen. Zoals uit een ORF-rapport blijkt. De politie moest op komen dagen bij het dalstation van de Stubaier gletsjer. Sommige skiërs waren “onredelijk” over de Covid-maatregelen, zo wordt gezegd.

Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties