Franse skigebieden maken zich klaar voor als lockdown eindigt

0
foto: https://www.facebook.com/FranseBergen

Sinds afgelopen week is er een (gedeeltelijke) lockdown gaande in heel Frankrijk. Zo kunt u zonder goede reden of een ingevuld formulier niet zomaar meer over straat. De mensen die in Frankrijk verblijven mogen alleen nog uit hun woning/verblijf voor een doktersafspraak, boodschappen of een luchtje scheppen dichtbij huis. De grenzen rondom Frankrijk zijn nog wel open. Grenspersoneel kan u aan de grens wel op symptomen controleren. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op. Deze afgegeven lockdown duurt tenminste tot 1 december 2020.
Reisadvies vanuit Nederland: Door het hoge aantal besmettingen met het cororavirus in Frankrijk is opnieuw een verlenging van de noodsituatie afgekondigd voor een periode van 3 maanden, tot half januari 2021. Reis alleen naar Frankrijk als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Frankrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

En toch zetten de skigebieden alles op alles om vanaf 1 december 2020 de deuren te openen lezen we op de officiële website van France Montagne.
Laten we met z’n alle hopen dat er een -zoals bovenstaande afbeelding- een snowboard klaar staat aan het einde van deze tunnel.

Jean-Luc Boch (Directeur ANMSM -Association Nationale des Maires de Stations de Montagne-): ‘We kunnen u verzekeren dat alle spelers en krachten die deel uitmaken van Franse skigebieden, zich blijven voorbereiden op het seizoen. De komende weken werken we samen met de overheid om onze klanten zo goed mogelijk te ontvangen’. Laten we hopen dat ze de geplande data’s van skigebieden ook daadwerkelijk doorgang kunnen laten vinden. Dan zouden we zomaar 1 december in bijvoorbeeld Vall Thorens kunnen zitten.

https://www.facebook.com/FranseBergen
Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties