Doppelmayr merkt de impact van Corona ook

0

Doppelmayr, een grote speler op het gebied van transportmiddelen die in meer dan 33 landen actief is moet ook snijden in hun personeelsbestand. Het afgelopen boekjaar was nog zeer succesvol met een omzet van 872 miljoen euro.

Door de Coronapandemie verwacht Doppelmayr een daling van ongeveer één derde van de omzet in de gehele branche. Daarom moet de kabelbaan fabrikant nu in actie komen. 120 uitzendkrachten die afgelopen jaar nog wel werkzaam waren voor de firma hebben afgelopen zomer al niet meer gewerkt. Ondanks een aantal aantrekkelijke individuele projecten is de ordersituatie aanzienlijk afgenomen vertelt directeur Thomas Pichler.

Onzekere tijden
En een onzekere tijd nadert ons deze en misschien ok nog wel volgende winter met weinig of uitgestelde investeringen. Daarom zijn we genoodzaakt om ons te ontdoen van 190 medewerkers. De getroffen medewerkers zijn al geïnformeerd en er wordt naar een toepasselijke, sociaal aanvaardbare oplossing gezocht om deze medewerkers zo min mogelijk te schaden.

Penkenbahn Mayrhofen via Doppelmayr website

Toch heeft Pichler er ondanks de crisis vertrouwen in dat het personeelsbestand niet verder zal slinken en het stabiel zal blijven. Wereldwijd heeft Doppelmayr al ruim 13.000 installaties afgeleverd in meer dan 78 landen. Doppelmayr produceert niet alleen passagierstransportmiddelen maar ook transportsystemen voor de industrie en mijnbouw.
Bron: ORF Vorarlberg

Via website Doppelmayr

 

Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties