Corona maatregelen in Regio Salzburg geïntensiveerd.

0

Bijna de hele deelstaat Salzburg is nu rood met stoplichten, voor de Flachgau, de Pongau en de Pinzgau betekent dit strengere maatregelen. Ze zijn van toepassing vanaf zaterdag middernacht. De overeenkomstige verordening van het land werd rond het middaguur gepubliceerd.

Niet één, maar vier van de vijf districten in de deelstaat Salzburg zijn nu rood met het huidige stoplicht: de Pinzgau, de Pongau, de Flachgau en de Tennengau. De stad Salzburg en de Lungau veranderen van geel naar oranje. “We hebben snel toenemende aantallen besmettingen door het hele land. De grootste ‘sprong’ deze keer was in Pinzgau, van geel naar rood. Dit komt vooral door grote familieclusters”, zei staatsgeneeskundig directeur Petra Juhasz donderdagavond in een uitzending.

Dezelfde maatregelen voor alle rode districten

Wat de nieuwe maatregelen voor de rode districten betreft, kondigde de deelstaat Salzburg op verzoek van SALZBURG24 ’s ochtends een overeenkomstige verordening aan. Het doel is om zo uniform mogelijk te werk te gaan in de deelstaat, zei de woordvoerder van de deelstaat Salzburg, Franz Wieser, in een interview met S24 op vrijdag.

De verordening werd rond het middaguur gepubliceerd. In een eerste verklaring zei gouverneur Wilfried Haslauer (ÖVP): “We zullen er alles aan blijven doen om een ​​lockdown te voorkomen. Daarom worden de maatregelen in het land verder aangescherpt. Voor mij ligt de focus op het vermijden van een lappendeken van maatregelen. Dezelfde maatregelen gelden ook in wijken met dezelfde stoplichtkleur. ”

De maatregelen voor het hele land in één oogopslag

  • Avondklok om 22.00 uur met gastregistratie
  • 100 mensen bij begrafenissen
  • Beperkingen voor evenementen volgens de Federal Covid-19 Measures Ordinance
  • Particuliere feesten buiten de leefruimte zijn verboden, die uitgebreid en streng gecontroleerd worden door de uitvoerende macht.
  • Aanbeveling uit het land: zoveel mogelijk thuiskantoor
  • Aanbeveling van de staat: kleuters ouder dan drie jaar moeten door hun ouders worden overgedragen aan de instelling, maar de beslissing hierover ligt bij de instelling zelf.
  • Sportscholen zijn gesloten vanwege het buitenschoolse gebied

De verordening is van toepassing tot 15 november

De nieuwe maatregelenverordening van de staat is van toepassing van zaterdag 24 oktober 00:00 uur tot waarschijnlijk 15 november. Het werd reeds onder de aandacht gebracht van de federale minister van Volksgezondheid, Sociale Zaken, Zorg en Consumentenbescherming. Hetzelfde geldt voor alle burgemeesters en de sociale partners, concludeert het.

Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties