Advies van OMT wordt werkelijkheid…

1

Afgelopen dinsdagavond, 3 november, hield de minister-president Rutte samen met de minister van volksgezondheid de Jonge een toespraak. Hierin werden verscherpte coronamaatregelen aangekondigd. Helaas zat hier ook slecht nieuws tussen wat betreft het vooruitzicht van een kerst tussen besneeuwde bergtoppen.

Rutte kondigde tijdens deze persconferentie een negatief reisadvies aan tot medio januari. Dit betekent dat er geen reizen gemaakt mogen worden tot half januari als ze niet strikt noodzakelijk zijn. Helaas valt een wintersportvakantie niet onder een noodzakelijke reis, hoe erg je ook naar de sneeuw en bergen verlangt.

Een paar dagen eerder kwam het OMT (Outbreak Management Team) al met het advies voor een negatief reisadvies tijdens de kerstvakantie. Dit advies is dus door het kabinet opgevolgd en bijgesteld tot half januari. Met dit advies hoopt de overheid te voorkomen dat het virus wordt meegenomen vanuit het buitenland, zoals afgelopen voorjaar gebeurde. Dit negatief reisadvies is overstijgend aan de kleurcodes die voor het buitenland worden afgegeven.

Het is een domper voor wintersportliefhebbers maar ook voor de skigebieden die er alles aan gedaan hebben om op tijd volgens alle regels voorbereid te zijn op een veilig wintersportseizoen. We hopen heel erg dat deze maatregelen niet voor niks zijn genomen en dat we vanaf half januari toch nog kunnen genieten van de bergen en de sneeuw. De aankomende weken zal Rutte met informatie komen over het reisadvies na medio januari.

Het enige wat we nu kunnen doen is ons nu goed aan de regels houden, zodat we vanaf half januari hopelijk weer op vakantie kunnen gaan. Het voordeel is dat we des te langer de voorpret hebben en ernaar uit kunnen kijken.

Advertisement
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
1 maand geleden

[…] paar weken geleden maakte minister president Rutte al bekend dat er voor alle Nederlanders een  negatief reisadvies naar het buitenland zal gelden tot half januari, dus is er geen wintersport mogelijk. Dit advies is […]